العقبة ليلة السبت: سحابة غاز كبيرة تلحق إصابات بالمواطنين

Written By أيمن صوالحة on 2014/03/01

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع ArabiaWeather.com- تناقلت المواقع الالكترونية المختصة مع حدود الساعة العاشرة من ليلة السبت-الأحد خبراً مفاده عن تسرب لغاز غير محدد النوع -بحسب مصادر الدفاع المدني- رُجّح أن يكون أمونيا أو بروميد، من حاويات لنقله في منطقة ميناء العقبة.

 

وأصيب 7 عاملين في الموقع، وتم إساعفهم إلى مراكز صحية قريبة، وتم توزيع كمامات خاصة بتسرب الغازات الكيماوية على عمال التخليص في الميناء، في حين تناقلت وسائل الاعلام خبر إنتشار سحابة من هذا الغاز إلى أحياء عديدة من مدينة العقبة مما أدى إلى إصابة العديد من المواطنين جراء استنشاق هذا الغاز، ونقل بعضهم إلى مستشفى الأمير هاشم العسكري في العقبة، و وصفت حالتهم بالمتوسطة.

 

يُذكر أن المملكة على أبواب منخفض جوي خماسيني، مصحوب بهبوب رياح جنوبية نشطة السرعة مُحملة بكميات كبيرة من الغبار والأتربة قادمة من الصحراء المصرية والليبية عبر شبه جزيرة سيناء، متوقع أن تهب على منطقة خليج العقبة إعتباراً من ساعات قبل ظهر الأحد، في حين ستكون الرياح خفيفة السرعة خلال ساعات ليلة السبت وصبيحة الأحد.

 

ووفقاً للرصدات المُختصة الصادرة عن مطار الملك حسين في العقبة في تمام الساعة الحادية عشرة قُبيل مُنتصف الليل، فإن مدى الرؤية الأفقية هو 9999 متر (أي الرؤية واضحة تماماً)، والرياح جنوبية بسرعة 10كم/ساعة.

 

 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



The proverb `The Wild's Resources`... Why is it associated with the sudden heat of September?Are you lowering your air conditioner temperature below this level? A common mistake could raise your bill by 30%.The world celebrates Arab Meteorology Day under the slogan `Meteorology... for human safety and global sustainability.`Mays Zobia... Have you heard about the only tree of its kind in northern Jordan?It was called the Week of Goodness.. A low pressure system brought more than 100 mm of rainfall in 2021 (see photos and video)Arab World: Areas affected by heavy rain and lightning in the coming days Will it rain? Dark clouds in the skies of the Levant are a reminder of the approaching winter.Cool nights are expected to return to Jordan in the coming days.The star Suhail adorns the Jordanian sky. Is it linked to the approaching rainfall?