غيوم صيفية تزيّن سماء المملكة خلال اليومين القادمين!

Written By admin on 2013/06/22

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

 

موقع  ArabiaWeather.com- بالرغم من إرتفاع درجات الحرارة خلال اليوم السبت واليومين القادمين، الا أن السماء تأبى أن تظهر بزرقتها الصيفية المُعتادة! حيث ستتكاثر تدريجياً إعتباراً من فجر وصباح الأحد وحتى نهاية يوم الإثنين كميات مُتفاوتة من السُحب وفي مُعظمها على إرتفاعات متوسطة.

 

أما عن السبب وراء ظهور هذه السُحب، هو تواجد حزام من الرطوبة غير المُعتادة لمثل هذا الوقت من العام في طبقات الجو المتوسطة والعالية، والتي ستؤدي الى ظهور تلك الغيوم على إرتفاعات ليست بالمنخفضة كالتي نشاهدها في الصباحات النديّة في الجبال. حيث أن بعض هذه السُحب سيكون كثيفاً وثقيلاً وخاصة في جنوب وشرق المملكة. ولكن من غير المتوقع أن ينجم عنها أي هطولات مطرية ملموسة بسبب إنخفاض الرطوبة بشكل واضح في الطبقات السطحية من الغلاف الجوي وكذلك عدم وجود نظام جوي ناضج يعمل على إستمرار نمو تلك السحب.

 

تفضلوا معنا بمُتابعة تحركات السُحب في شرق البحر الأبيض المتوسط بما فيها المملكة بشكل خاص وحصري من أرابيا ويذر بالضغط هنا

 

------------

شاهد المزيد:

بالفيديو: صاعقة رعدية "غريبة" تضرب أحد الابراج الامريكية

بالصور: الامطار الغزيرة تتسبب بالكوارث في كندا "13 صورة"

بالصور: نهاية مؤلمة لزوجين في صحراء الربع الخالي

 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



How do we deal with heat waves? Here are the top 10 tips for dealing with a hot weatherDistinctive weather events that occurred in RamadanThe tropical system in the Arabian Sea is moving northward, away from the southern Arabian Peninsula.New updates issued for the tropical depression in the Arabian SeaIn a significant development, the US GFS model predicts the formation of a tropical cyclone in the Arabian Sea.in a strange experience | A Saudi paralyzed a scorpion after pouring cold water on it! .. Watch the videoNew updates from the US model indicate the possibility of a tropical depression forming in the Arabian Sea.A few days separate us from the start of the rainy season in the Arabian Peninsula.Arabian Gulf: Ramadan comes in the winter, away from the scorching summer heat.